DaSK

 

DaSK - Dansk Svæveflyvehistorisk Klub

Billedgalleri 2015

16-08-2015
Så er der håb forude.

Nu ser det endelig ud til, at vi kan få flere fly i luften (ikke kun under hangartaget)
Der er en del papirarbejde, der skal laves, og flyene skal synes. I første omgang bliver det vores Mü 13 og SG 38, der skal gennem nåleøjet.
Den røde 2 G er også næsten klar til samme omgang, men vi manglede noge skiver til boltene, der var også enkelte andre "findings", som skal klares.

 

 

 

 

 

 

 

 


16-08-2015

Den 12. august havde vi besøg af beboere og personale fra plejehjemmet i Arnborg. Alle, der havde lyst til det, fik en flyvetur i enten 2 G eller i Lehrmeister. Det var en rigtig vellykket dag, som det også fremgår af de næste billeder.
Plejehjemmet har lavet kage til os hver tirsdag siden VGC stævnet, og som betaling herfor, ville vi gerne flyve en tur med alle, der havde lyst til det.

 

 

 

 

Så flyves der. I øvrigt i et fly med fremragende air condition og udsigt.

 

 

 

 

 

 

 

Selvom man er gangbesværet, er det ikke et problem at komme op i Lehrmeisteren, når der er en lille løfteanordning til rådighed.

 

 

Kaffebord på den nye terrasse for første gang.

Vi glæder os til at gentage det næste år.

 

 

 

 

 

08-09-2015

 

Vi fik besøg fra Filskov Plejehjem, da en del af beboerne gerne ville prøve at svæveflyve. Den ældste af de nye "piloter" er 99 år. Damen i forsædet her er dog noget yngre.

 

 

Vi havde også en 2 G i gang, så nogle af gæsterne fik prøvet at flyve i åben klasse.

 

 

 

 

Som det hører sig til, skal der også drikkes kaffe og spise kager. Vi var heldig med vejret, så vi kunne være ude på vores nye terrasse.

 

 

 

 

 

 

18-09-2015

Olympia over kysten syd for Lønstrup

 

 

 

 

På vej til Lønstrup havde vi et mindre uheld med vores Rhönlerche, men til alt held fik vi besøg af nogle tyskere, der medbragte en Rhönlerche, som nogle af os fik en tur i.

 

 

I år havde vi Grunau Baby II B, OY-VAX med til Lønstrup. Vejret var ideelt for flyet.

 

 

 

 

 

27-09-2015

Så er vi endelig kommet frem til den store dag, hvor vi atter skal se Mü 13D-II OY-MUX i luften efter mange års arbejde. Helt naturligt er det Jørgen ø. Jørgensen, der skal have den første flyvning med MUX'en.

 

 

 

 

 

 

 

29-10-2015

Gö-4 OY-DXE forlader Robert Nielsens hønsehus efter mange års ophold.Robert har overdraget flyet til DaSK den 27. oktober 2015.
På længere sigt vil vi prøve at gøre det luftdygtigt igen. Det største problem vil nok være limtypen, da der antageligt er anvendt sort Kaurit-lim. Flyet blev fremstillet i København på baggrund af et byggesæt, som kom fra Tyskland.

 

 

 

 

Så er flyet ankommet til Arnborg.

 

 

 

 

 

Flyet studeres flittigt. Vi er flere, der i sin tid har fløjet med det på blandt andet Skinderholm, hvor det var klubbens første 2-sædede skolefly nogle år, indtil det blev afløst af en Lehrmeister.