DaSK

 

DaSK - Dansk Svæveflyvehistorisk Klub

Lønstrup Træf 01-02. september 2012

Skønt fint flyvevejr den første dag blev det nok det mindste stævne af alle stævner i Lønstrup. Vi havde Olympia og Baby til rådighed, men Babyen kom ikke ud af traileren, da Olympiaen kunne klare behovet. Der var flere afbud, da man længere nede i Jylland havde vurderet, at vejret ikke var til skræntflyvning. I alt 3 piloter fløj tilsammen 4 timer på 4 starter i højder på 100-150 m over startstedet.

 

 

 

 

 

 

Olympia OY-XEF samles. Niels Ebbe Gjørup samler rorene under overvågning af Rasmus Heide.

 

 

 
 
 
 

Så går den første start med Niels Ebbe Gjørup ombord.

 

 
 
 
 
 
 

Så går det derudad. Flyvehøjden var 100-150 m over startstedet, senere dalede højden til 100 m på grund af en mindre ændring af vindretningen i sydlig retning.

 

 
 
 
 
 

 Så er den flyvetur til ende.

 
 
 
 
 
 
 
 

Så har Lars Laursen skruet sig ned i Olympiaen, han fik besked på at flyve ca. 1½ time, mens vi andre spiste frokost.

 

 
 
 
 
 

Lars er her på vej mod Lønstrup.

 

 

 

 
 

Rubjerg Knude fyr med Lønstrup i baggrunden.

 

 

 

 
 

Rubjerg Knude fyr med flyvepladsen i baggrunden.

 

 

 

 
 

Mårup gl. Kirke rykker ganske vist ikke tættere på havet, men havet æder løs af skrænterne, så om føje år er der nok ikke meget tilbage.

 

 

 

Det blev så til 4 flyvninger, hvorefter starteren på spillet stod af, men da havde de, der ønskede at flyve, også været en tur over klitterne.
Søndagens vejr var ikke til flyvning på grund af regnvejr.

 
16. Kleines Segelflugzeug-Oldtimertreffen 2012 in Oschatz.

Deltagerne fra Danmark var i år Jørgen Ø. Jørgensen, Knud Harbo, Hans Jørgen Pedersen, Poul Erik Anker og Ove Hillersborg, i år havde vi vanen tro men også for sidste gang medbragt Lehrmeister OY-XAR, som på hjemvejen blev overdraget til Teknisk Museum i Berlin.

Så gøres der klar til en af de sidste ture i den danske "FES"

 

 

 

 

Som sædvanligt havde Gerhard Maleschka medbragt en af hans kanoner, i år var det den lille udgave, men braget var stort.

 

 

 
 

Ove i Hol's der Teufel

 

 
 
 
 
 
 

Landingsrunderne foregik ind over Oschatz, som er en flot by. Der er ikke nær så mange tomme og forfaldne bygninger, som vi plejer at se.

 

 

 

 

Hver dag blev over 1000 får drevet ned over banerne, det tager en timer om morgenen, det er den største plæneklipper, vi til dato har set. Eneste ulempe ved den slags plæneklippere er, at græsset går igennem dyrene. Der var meget, der blev trådt ud af facon.

 

 

 
 

Torsdag aften var der et improviseret aftenmåltid til alle fremmødte, pris: 1½ euro! + øl. Poul Erik og Ove var en smut i Jezow på PZL fabrikken, og de andre boltrede sig under cumulusskyerne.
Næste dag indbød ikke til flyvning, men en af de lokale ildsjæle tilbød at lave en interresant rundvisning i en park i Oschatz, som var anlagt i forbindelse med en haveudstilling.

 

 
 

Som sædvanligt passede vi godt på bænkene på startstedet.