DaSK

 

DaSK - Dansk Svæveflyvehistorisk Klub

Taucha, september 2004.

Igen i år var den lille flok fra Christianshede plus et par deltagere fra Herning og Lemvig på langfart med Lehrmeisteren og den røde Baby.

I år gik turen til Flugplatz am Schwarzen Berg, som ligger lidt uden for Leipzig. Vejret var fint alle dagene, men næsten for varmt. Det var en god weekend i selskab med vores østtyske venner.

I 30'erne og 40'erne fløj man en del hangflyvning fra pladsen på en bjergskråning. På min forespørgsel til placeringen af denne skråning, var svaret, at den var gravet væk, da man havde anvendt de råmaterialer, som "bjerget" bestod af, så der var næsten fladt og grønt terræn nu.
Der var nogle højderestriktioner over pladsen, da den ligger ret tæt på den internationale lufthavn ved Leipzig, man kunne dog ved en forespørgsel til Berlin Radar få lov at gå højere op.

Vi fik fløjet en del med hinanden, og det blev også til nogle flyvninger med passagerer.

 

 

 

 

 

Flere af os fik også lejlighed til at prøve en flyvning i en Hols der Teufel, som Gerhard Maleschka havde medbragt. Her er det Leif Westermann, der skal prøve at flyve flyet.

 

 

 

 

Hut, også kaldet Poul Erik Anker, på det traditionelle billede
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På værkstedet er klubben i gang med at renovere den sidste eksisterende af 6 byggede LOM Favorit, man kunne ikke få det frigivet til flyvning for de tyske myndigheder, så i dag kan man se det på museet på Wasserkuppe
 
 
 
 
 
 

Om aftenen var der debriefing på traditionel vis, som vi er vant til det herhjemme, blot er flaskerne lidt længere i Østtyskland.