svfly

Bliv medlem af VGC.

Hvis du ikke allerede er medlem af den internationale Vintage Glider Club (VGC), har du nu chancen for at blive det - endda næsten uden besvær. Du sender blot en e-mail til undertegnede, så læser vi det. Hvis det lyder interessant, så læs videre.

Eftersom DaSK og VGC er to foreninger med mange lighedspunkter og sammenfaldende interesser, anbefaler DaSK et VGC-medlemskab og dermed støtte til bevægelsen. Allerede for nuværende henter en del DaSK-medlemmer inspiration og internationale relationer gennem et VGC-medlemskab. VGC har i dag ca. 1.000 medlemmer verden over og er i fortsat vækst.

Medlemskabet indebærer, at du får klubbens blad "VGC-News", og desuden giver det dig adgang til årlige internationale VGC-Rallies, der afholdes skiftevis i et europæisk land, med deltagere fra hele verden og - måske det vigtigste - deres klenodier af historiske og ofte unikke fly, der holdes aktive i luftdygtig stand. VGC-News er blandt andet fyldt med farvestrålende billeder af veteran-svævefly og informative artikler om små og store kapitler i svæveflyvningens historie, såsom portrætter af flytyper, konstruktører og sportspræstationer. Der er et lille afsnit med modelbygning, og endvidere er der faste rubrikker med nyheder fra de andre lande. Sproget er engelsk, og bladet, der typisk er på ca. 40-44 sider, udkommer 3 gange årligt.

Klubbens hovedsæde er i Storbritannien, men VGC har i de senere år oprettet sekretariater i en række lande, deriblandt også Danmark, da det er billigere for medlemmerne og lettere for alle parter, at kontingentet opkræves lokalt og overføres samlet. Medlemskabet løber for et år ad gangen.

Ordningen har fungeret for de danske medlemmer i nogle år, men der er også plads til dig, hvis du altså finder det interessant. Årets stævner fremgår af kalenderen, og de enkelte delegationer er allerede ved at tage form. Du kan stadig nå det, men medlemskab af VGC er en betingelse for at deltage i klubbens arrangementer. Måske skulle du hellere melde dig ind i klubben allerede nu.

Medlemskab af VGC oprettes via www.vintagegliderclub.org